Bettskena

Har du akut besvär?

Vi gör alltid allt vi kan för att ordna en tid så fort som möjligt.

BOKA EN TID
Home 9 Behandlingar 9 Bettskena

Bettskena

Om du har problem med tandvärk, inflammation, ilningar eller har skadat en tand eller fyllning ska du inte behöva vänta på hjälp och gå omkring och ha ont. Det är viktigt att du kan få rätt hjälp snabbt.

Vi på KONCEPT kliniken erbjuder akuttandvård av högsta kvalitet och med generösa öppettider på vardagar, kvällar och helger.

Dessutom:

På många akutkliniker är prispåslaget på helger ofta 50 procent. Hos oss finns inget prispåslag och tandvården har alltså samma pris hela veckan.

Du är välkommen till oss oavsett om du är kund hos oss eller inte och det spelar ingen roll var du är folkbokförd.

Läs mer om akuta besvär på 1177.se

Stöd om du inte har råd med tandvård

Pris och tider

Vanliga frågor och svar

Vad innebär akut tandvård?
  • Tandvärk, inflammation, svullnad, feber
  • Fyllning har lossnat
  • Bro eller krona har lossnat
  • Problem med visdomstand
  • Ilningar i tänderna
  • Olycksfall
  • Trasig tandprotes
När ska man söka akut tandvård?

En nödsituation är hur du uppfattar det, tveka inte att kontakta oss om du misstänker att du behöver tandvård.

Uppsök tandläkare snarast vid svullnad, feber eller ändrat allmäntillstånd för att undvika spridning av eventuell infektion samt för att utesluta allvarligare infektioner.

Hur går ett akutbesök till?

Det viktiga är att hitta och diagnostisera problemet för att snabbt kunna åtgärda det. Därför till skillnad från en traditionell undersökning kommer tandläkaren enbart fokusera på det specifika problemet som du söker hjälp för.
Vid omfattande eller särskilda besvär kan ett återbesök krävas för en permanent lösning, till exempel om en tand behöver rotfyllas. Men du kommer alltid erbjudas smärtlindring och en provisorisk lösning.

Vad kostar akut tandvård?

Den initiala delundersökning som behövs i samband med akuta besvär kostar 575 kr. Ibland finns behov av ytterligare utredning eller behandling, då bokar vi oftast in ett nytt besök. Hur mycket eventuella åtgärder därefter kostar skiljer sig från fall till fall, och beror bland annat på dina förutsättningar och behandlingens omfattning samt ersättning från Försäkringskassan..

Givetvis kommer inga ingrepp att påbörjas utan din vetskap och du får så klart alltid ett kostnadsförslag att ta ställning till.