Estetisktandvård

Visa ditt leende!

Justera dina tänder så du kan le oftare.

BOKA EN TID
Home 9 Behandlingar 9 Estetisktandvård

Estetisktandvård

Ditt leende är ofta en stor del av det första intrycket du gör när du träffar nya människor och för många är sneda, ojämna och missfärgade eller spruckna tänder en källa till osäkerhet i sociala sammanhang.

Vi på KONCEPT kliniken tar estetiskt tandvård på ett stort allvar. Hos oss möts du av en erfaren personal som sätter dig och dina behov i fokus. Vi använder oss av  CAD/CAM teknologi och senaste 3D-skanner och 3D-printer. Digitala framställningsmetoder innebär mycket effektivare arbetsflöden. Samtliga våra estetiska behandlingar är säkra och vilar på forskning och vetenskap.

För dig som patient så innebär det snabba och effektiva behandlingar med resultat av högsta kvalitet – och detta till rimliga priser.

Vanliga frågor och svar

Vad är porslinsfasader eller skalfasader?

Porslinsfasader eller skalfasader innebär att ett tunt lager av porslin skräddarsys och sätts fast på dina tänder. Behandlingen är relativt snabb och ger tydlig och hållbar resultat.

När använder man porslinsfasader eller skalfasader?

Dem används när man vill göra en total ”smile-makeover” med höga krav på färg och form eller vid svåra missfärgningar, ojämn tandplacering eller tandform, glipor, sprickor och slitna framtänder.

Hur går det till?

Om du är intresserad av skalfasader börjar behandlingen med en konsultation. Tandläkaren gör noggrann undersökning av situationen i munnen som kompletteras med kliniska fotografier, röntgenbilder och avtryck/ 3D scanning Under detta möte pratar du och tandläkaren om dina önskemål, förväntningar och individuella förutsättningar.

Nästa steg är att du får se en modell av hur dina framtida tänder kommer att se ut (3D SMILE DESIGN), denna har tagits fram med hjälp av det avtryck eller den 3D scanning som tagits av dina tänder. Beroende på patientens förutsättningar kan man antingen få prova en plastmodell (MOCKUP) i munnen eller se en digital modell.  Fördelen med detta är att du har möjlighet att se och tycka till om utseendet på dina nya tänder innan inslipningen.

När din behandlingen inleds omformas och slipas tänderna för att göra plats för det nya ytskiktet. När alla förberedelser är klara tar tandläkaren ett avtryck som skickas till tandtekniker. I väntan på de färdiga skalfasaderna får du provisorier gjorda av plast. När färdiga fasader levererade kallas du till det sista steget i behandlingen – monteringen. då limmas skalfasaderna på plats med en särskild cement som aktiveras med hjälp av ljushärdningslampa.

På efterkontroll förklarar tandläkaren om hur du på bästa sätt tar hand om dina fasader.

Obs! Det kan rekommenderas att använda bettskena nattetid som ett skydd för de nya tänderna.

Hur lång tid tar behandlingen?

Normalt sett tar det mellan 1-3 veckor innan porslinsfasaderna är klara.

Hur mycket kostar behandlingen?

Priset för porslinsfasader är 6 000-8 000 kr/st. Om man gör flera tandfasader vid samma tillfälle blir normalt sett priset per fasad något lägre.  

 I vissa fall kan Försäkringskassan ersätta en del av priset beroende på om en skada, ett hål eller en extrem missfärgning föreligger.

Utförs skalfasader i rent kosmetiskt syfte så får man stå för hela kostnaden själv. Kontakta oss för mer information eller tidsbokning.

Är du intresserad av estetisk tandvård?

Vi gör alltid allt vi kan för att ordna en tid så fort som möjligt.

Pris och tider